Productie van kunststof en metaal in Haarlem

Decennia ervaring in kunststof spuitgieten
De Jong & Maaskant bestaat al 90 jaar en heeft zich de laatste 35 jaar vooral gericht op kunststof spuitgieten. Met zoveel jaar ervaring kan gerust gesteld worden dat wij dé specialist zijn op het gebied van kunststof spuitgieten in Haarlem en omgeving. Wij kunnen ieder gewenst kunststof product fabriceren, dus ook het maken van complexe producten is mogelijk. 

Eigen productie met moderne machines
De Jong & Maaskant levert producten aan klanten in de meest uiteenlopende branches en helpt hen met het oplossen van uitdagende vraagstukken op het gebied van kunststof spuitgieten. We slagen daarin omdat we zijn uitgerust met de beste machines. Op dit moment staan er in de fabriek in Haarlem tien spuitgietmachines en een aantal daarvan is voorzien van zes-assige robots. Zij kunnen producten maken met een maximum gewicht van 5 kg. De kunststof wordt bij De Jong & Maaskant als maalgoed aangeleverd en vervolgens gesmolten tot één massa. Dit wordt daarna onder hoge druk in een matrijs gespoten. De holte van deze matrijs heeft dan de vorm van het door de klant bestelde product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt het product de gewenste vorm.

Matrijzen
Matrijzen zijn het belangrijkste onderdeel voor De Jong & Maaskant bij de kunststof productontwikkeling in Haarlem. De matrijs bepaalt immers de vorm van het geleverde product. Een oneffenheid in de matrijs zal ook zichtbaar zijn in het product. Om de beste kwaliteit matrijzen te krijgen wordt al jaren gewerkt met vaste leveranciers; zij hanteren allen dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als De Jong & Maaskant. Door deze jarenlange samenwerking worden kwalitatief goede matrijzen tegen een scherp tarief geboden. Onze klant doet daar zijn voordeel mee. 

De kosten
De kosten van de productie van kunststof in Haarlem verschillen per product. Er zijn namelijk meerdere factoren die hierop van invloed zijn, zoals het gebruikte materiaal, het gewenste productievolume, de benodigde matrijs en de machinekosten. Wij denken altijd met onze klanten mee, om zo tot de best passende oplossing te komen. Er wordt daarbij ook gekeken naar zaken als mechanische sterkte, UV bestendigheid en brandvertraging. 

Aanvullende diensten
Naast kunststof productontwikkeling in Haarlem, kan men bij De Jong & Maaskant ook terecht voor het natlakken en tamponneren van kunststof producten. Wij bieden onze klanten tevens de mogelijkheid om de kunststof producten te laten assembleren en verpakken, waardoor complete eindproducten geleverd kunnen worden.

Duurzaam produceren
De Jong & Maaskant hecht er grote waarde aan om bij het kunststof spuitgieten in Haarlem een duurzaam beleid te voeren. Wij hebben een modern en energiezuinig machinepark, waarin wij onze oude machines vervangen hebben door nieuwe elektrische machines, die 50% minder energie gebruiken.


Onze partners

Engel
zoom

BS kunststoffen
zoom

Arburg
zoom

Koot Automation & Service
zoom

Thiele & Cor
zoom